Basař, Petr, Basařová, Gabriela, Basařová, Pavlína, Brož, Adam, Šavel, Jan - Pivovarství

Pivovarství
Dostupnost
není skladem
Kód titulu
9788087109717
Cena eshop:
1.980 Kč
( Cena MOC: 2.200,- )  Sleva 10 %
Není dostupný

Popis titulu: Basař, Petr, Basařová, Gabriela, Basařová, Pavlína, Brož, Adam, Šavel, Jan - Pivovarství

Kniha „Pivovarství“ pojednává v šestnácti kapitolách o celém procesu výroby piva. První kapitola se zabývá surovinami potřebnými pro výrobu piva (slad, chmel a chmelové produkty, voda a pomocné suroviny). Separátní kapitola je věnována pivovarským kvasinkám. Stěžejní část publikace tvoří kapitoly, v nichž je podrobně popsána výroba piva od přípravy mladiny na varně, přes hlavní kvašení a dokvašování, filtraci (včetně odstřeďování a membránových technik) až po pasteraci a stáčení.
V knize jsou porovnávány vlastnosti různých druhů piv, fyzikálně-chemická a senzorická stabilita piva, vysvětlen proces stárnutí piva a hodnocení jeho jakosti. Samostatné kapitoly se zabývají enzymy důležitými pro výrobu piva, mikrobiologií pivovarské výroby, řízením jakosti, hygienou a sanitací výrobních zařízení, energetickým hospodářstvím a problematikou odpadních vod a emisí. Závěr knihy je věnován zdravotním aspektům piva. Jednotlivé kapitoly jsou většinou zahájeny krátkým přehledem historického vývoje, následují teoretické základy, přehled používaných technologií včetně inovací, laboratorní kontroly apod. Každá kapitola je doplněna velmi bohatým seznamem literárních citací.
Kniha je rozsahem a pojetím určena studentům bakalářského, magisterského a doktorského studia pivovarství, dále pivovarským odborníkům a v neposlední řadě i nadšencům z řad laické veřejnosti, kteří se chtějí o tradičním českém oboru dozvědět více podrobností.
Kód titulu: 9788087109717
Autor: Basař, Petr, Basařová, Gabriela, Basařová, Pavlína, Brož, Adam, Šavel, Jan
Nakladatel: Havlíček Brain Team
Jazyk: čeština
EAN: 9788087109717
Rok vydání: 2021
Počet stran: 952
skrýt