O nás

Knihami žijeme už 22 let. Naše rodinné knihkupectví založil Karel Kratochvíl v roce 2001. Jeho názvem vzdává hold spisovateli, básníkovi, překladateli, který u nás v Humpolci prožil mládí, Janu Zábranovi. 

Od samého začátku je pro nás důležitá svoboda a nezávislost na velkých knižních řetězcích. Rádi vybíráme knihy podle svého vkusu i vkusu a přání našich zákazníků. 

Láska ke knihám na sto čtverečních metrech

Brzy po založení kamenné prodejny si nás oblíbili milovníci knih z Humpolce a okolí natolik, že jsme se v roce 2011 přestěhovali do většího prostoru, na naši současnou adresu. Na sto čtverečních metrech u nás najdete tisíce titulů od čerstvých novinek po starší a nekomerční knižní poklady, které nejsou běžně k sehnání. 

S výběrem vám rádi poradí naši knihkupci Karel, Lenka, Ivana a Václav. Zakládáme si na osobním přístupu, zákazníky často známe jménem a víme, jaké knihy baví je i jejich blízké.

Jsme tu pro vás – osobně, online, po telefonu

Knihy, které si vyberete na našem e-shopu, si můžete u nás v knihkupectví vyzvednout, osahat, očichat :-), ale rádi vám je zašleme i poštou nebo zásilkovnou. Doručujeme do několika dnů po celé České republice. Vaše spokojenost je u nás na prvním místě.




Poslechněte si nás v podcastu