Gastronomie českého středověku - Co lidé jedli a pili, jak stolovali a hodovali
Kód: 0606655
Dárek zdarma
Ke každé objednávce
Detailní popis produktu
Zapomeňte na klišé barbarských bouřlivých hostin, při kterých se kosti hází přes ramena psům. Středověká gastronomie elit byla vysoce kultivovaná a vynikala velice důmyslnými recepty, jež využívaly luxusních surovin, které dnes znovu pracně objevujeme. Patří mezi ně například mandlové mléko, rýžová mouka, konopný olej, ale i exotická pozapomenutá koření, jež byla dříve žádanou součástí luxusnějších pokrmů, které si s pomocí této kuchařky můžete doma sami uvařit. Poodhalí vám mimo jiné také, co stálo za úspěchem středověkých kuchmistrů a jakým způsobem probíhaly bankety na nejprestižnějších panovnických dvorech. Kniha má velký počet nových (dosud nepublikovaných) receptů, velké množství skvělých fotografií, podrobnější výklad k tradičním surovinám a nové výsledky archeologických výzkumů, které upřesňují nebo dokonce mění naše představy o středovém způsobu života. Nalezněte znovu fascinující chutě naší minulosti a pochutnejte si!Doplňkové parametry
Kategorie: | Knihy |
---|---|
EAN: | 9788027138296 |
Autoři: | Černá-Feyfrlíková Monika |
EAN: | 9788027138296 |
Vydání: | 1 |
Počet stran: | 224 |
Žánry: | Knihy |
Datum uvedení - rok: | 2024 |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář
Naše vášeň jsou znalosti, příběhy a jejich čtení. Zákazníkům v našich knihách rádi přinášíme vědomosti, zážitky, poučení i zábavu.
Pomáháme jim v růstu, konkurenceschopnosti, ale i v obyčejné lidské pohodě a ve splněném snu o štěstí.
GRADA Publishing je nakladatelství
pro každého čtenáře, jeho práci,
zdraví i zábavu.