Jídlo, odkud a jak se dostává na náš stůl

Kód: 0551438
Neohodnoceno
Značka: Lingea
290 Kč
SKLADEM
Jídlo umí vyprávět spousty pozoruhodných příběhů. V této knížce děti objeví ty nejzajímavější z nich. Dozví se, jak dlouhou cest...

Detailní informace

Detailní popis produktu

Jídlo umí vyprávět spousty pozoruhodných příběhů. V této knížce děti objeví ty nejzajímavější z nich. Dozví se, jak dlouhou cestu musí jídlo absolvovat, než se dostane na váš stůl. Knížka podává jasné a názorné výklady, doplněné o krásné ilustrace, jejichž prostřednictvím zjistíte, kde a jak se pěstují či získávají jednotlivé suroviny, jaké postupy se uplatňují při jejich zpracování a jak se z nich vyrábí produkty, které potom jíme nebo pijeme. Kniha představuje čokoládu, čaj, med, rýži, sýr, arašídové máslo, cukrovou vatu a další. Věděli jste například, že pravá vanilka, jejíž chuť znáte ze sladkostí, se vlastně získává z jedné orchideje? Že popcorn, který rádi chroupete třeba v kině, jsou zrnka kukuřice, která doslova explodovala horkem? Nebo že hlavními opylovači ananasovníku v přírodě jsou kolibříci?

Doplňkové parametry

Kategorie: Knihy
EAN: 9788075087430
Autor: Andrea Minoglio
EAN: 9788075087430
Jazyk: cze
Počet stránek: 72
Druh produktu: kniha, vázaná vazba
Rok vydání: 2022

Nakladatelství vydává  celou řadu knižních slovníků od kapesních až po vůbec největší na trhu. Velmi oblíbené jsou „mluvníky“, šikovné slovníky a slovníky slangu. Jedinečná je řada konverzací, která svou aktuálností, rozsahem, atraktivním vzhledem i množstvím užitečných příloh převyšuje jiné tituly na trhu. Neustále se rozrůstá i série přehledných gramatik.
Vydává i tituly zaměřené na češtinu, mimo jiné i první skutečně aktuální výkladový slovník českého jazyka, Slovník současné češtiny.