Lahoda - Evoluce lidských chutí
Kód: 0557848
Dárek zdarma
Ke každé objednávce
Detailní popis produktu
Čtivá historie chuti a čichu Touha po lahodných chutích ovlivnila běh lidských dějin. Rob Dunn a Monica Sanchezová nabízejí nový pohled na to, proč nám jídlo přináší radost. Jak chuť přispěla ke vzniku prvních nástrojů, jaký mohla mít vliv na vyhynutí dávných velkých savců a jak se podílela na evoluci nejchutnějších a nejtučnějších plodů na světě? Dozvíte se o chuťových receptorech, o nichž jste ani netušili, že je máte, zjistíte, jak fermentovat mastodonta, jak paleolitické umění souvisí se sýrem, proč se podvědomě vyhýbáme hořkému a naopak milujeme sladké a slané, a mnoho dalšího. V knize Lahoda. Evoluce lidských chutí se prolínají příběhy s nejnovějšími vědeckými výzkumy provedenými u primátů i lidí; kniha se zevrubně zabývá historií chuti, která ovlivnila vývoj člověka a formovala požitky, jež nám jídlo přináší.Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář
Nakladatelství Host se dlouhodobě snaží čtenářům zprostředkovávat pestré literární zážitky a být pro ně zárukou kvality. Proto lpí nejen na vysoké literární úrovni vydávaných titulů, ale i na prvotřídních překladech, redakční práci a celkovém grafickém zpracování. Široká nabídka české i světové beletrie, krimi, sci-fi, fantasy a literatury pro děti a mládež.