Novinky x Stařinky?

John Kennedy Toole a jeho Spolčení hlupců. Jedna z nejzásadnějších knih druhé půlky 20. století měla zpočátku krušný osud, zejména její autor. Toole ji napsal v šedesátých letech 20. století, vydání se však dočkala až v roce 1980, jedenáct let po autorově dorovolné smrti. Existenciálně laděný humoristický román si můžete v klidu přečíst i ve století jednadvacátém, a to i několikrát:-)

Zkrátka ta kniha nestárne, tak jako mnoho jiných, ale já jsem si vzal v tuto chvíli k ruce právě Spolčení hlupců.

Na straně druhé vychází velká spousta nových knih. A to je dobré. Co dobré není, velká část z nich sotva přežije svoji vlastní premiéru a možná i leckerý čtenář po jejich přečtení sotva přežije svoji chuť číst knihy a pořídí si herní konzoli.

To ale není nic nového a je přirozené, že lidé touží po nových věcech. Nám je ale v knihkupectví vždy líto knih, které jsou výborné, máme je rádi a jejich jediným hendikepem je, že byly napsány už dávno. I proto se co nejvíce snažíme mít je v našem knihkupectví a vnímavým čtenářům je nenápadně:-) nabídnout.

No, je léto a tak bych pro tohle období doporučil z let osmdesátých 20. století humoristickou sci-fi, čtyřdílnou trilogii o pěti dílech Stopařův průvodce galaxií od Douglase Adamse.

Novinky x Stařinky? Buďme rádi za plná knihkupectví, kde si vybere "tu svoji" každý čtenář. A jestli se uzákoní status umělce, to teprve bude fičák..., ale hlavně slovy Douglase Adamse "nepropadejte panice".

Hezké léto přeje Karel Kratochvíl a rodinné Knihkupectví Jana Zábrany v Humpolci